setmana 2019

V Setmana del Bosc – 2019

Del 12 al 20 d’octubre s’ha dut a terme la V edició de la Setmana del Bosc organitzada per l’Ajuntament de Sant Celoni, l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB-ICTA, el Cercle Econòmic i Social Baix Montseny, i l’Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor.

“El bosc és el comú denominador de la nostra història i del nostre territori”. Les entitats que fan possible la Setmana del Bosc tenen la voluntat de posar-lo en valor i tornar-nos-hi a apropar una mica. Perquè recuperant el seu passat, farem estimulants descobriments; gaudint el seu present, farem créixer els nostres sentits; projectant-lo al futur, trobarem el nostre progrés.

El principal objectiu de la Setmana del Bosc, és divulgar i apropar el món forestal a la societat, tenint en compte la situació geogràfica de Sant Celoni, enmig de dos grans parcs, i aconseguir sensibilitzar sobre la importància del bosc i el món forestal.

………………………………………………………………………………………………………………….

En el marc de la Setmana Bosc 2019 i als jardins de la Rectoria Vella de Sant Celoni, el dissabte 19 d’octubre s’ha atorgat el Premi Bosquerol de l’any 2019 a l’artista i pallasso de Sant Esteve de Palautordera Jaume Mateu conegut com el Tortell Poltrona, ànima del Circ Cric,  molt compromès amb els infants, amb Pallassos sense Fronteres, i amb el seu entorn natural on ha fixat les instal·lacions del Circ Cric al Parc Natural del Montseny.  L’alcalde de Sant Celoni Raül Garcia, la 1a. tinenta d’alcalde Magalí Miracle, el geògraf i científic Martí Boada i el president del Cercle, Joaquim Deulofeu fan lliurament del premi. Curriculum Tortell Poltrona

clicar sobre per veure la imatge sencera

El lliurament del Premi ha estat acompanyat del Concert Forest Prayer (Oració del Bosc). Un cant desesperat a la reflexió. Un tríptic musical que, amb les tres parts de l’arbre com a fil conductor convida per uns moments a reflexionar sobre la necessitat de la preservació dels boscos. L’arbre, símbol que uneix lo terrenal amb lo espiritual, la terra amb el cel.

Concert creat i dirigit per JM Aparicio.  Daniel Farran  i Roger Martínez a la Percussió,  Pablo Serrano al Baix  i  Josep Maria Aparicio: Saxo Tenor.

Els musics també han acompanyat Tortell Poltrona en la interpretació d’un blues anomenat BLUES DEL BOSQUEROL que ell mateix va enregistrar l’any 1991. No solament ha sorprès molt gratament la seva interpretació sinó que ha quedat ben palès que el seu espai més natural és d’alt de l’escenari.

…………………………………………………………………………………………………………………

Amb l’alcalde de Sant Celoni i membres del govern municipal s’ha fet la visita a la Col·lecció Martí Boada d’arbres amb ascendència monumental, a l’Arbreda del Pertegàs, en motiu de la presentació dels materials didàctics que serviran per acostar aquest emblemàtic i exclusiu espai natural als escolars. Trobareu l’Arbreda Tals pares, tals fills   al Passeig del Pertegàs de Sant Celoni.

Amb el suport del Cercle econòmic i social Baix Montseny.

clicar sobre per veure la imatge sencera

 

………………………………………………………………………………………………………………….

Més de 30 estands amb exposició i venda de productes del bosc, tallers per a infants i famílies, zona de jocs i activitats, música, food trucks, mostra de treballs de bosc, han arrodonit la Fira del bosc.

clicar sobre per veure la imatge sencera

 

…………………………………………………………………………………………………………………..

 

    setmana del bosc

    @setmanabosc

 

Organitza:

           

           

 

Hi col·labora:

Diputació de Barcelona

Generalitat de Catalunya

Restauradors i comerciants de Sant Celoni

 

Amb el suport de: