Sopar-tertulia amb Inazio Martínez de Arano (12/03/15)

 

Passats uns anys des del  plantejament inicial del Museu Europeu del Bosc, ara sorgeix la necessitat d’incorporar en aquest projecte una connexió amb la socioeconomia del futur, és a dir, la bioeconomia.

To això s’escau i cobra sentit  pel Cercle per poder reflexionar tots plegats sobre quin pot ser aquest nou model de Museu Europeu del Bosc, des de la veu i l’experiència dels ponents convidats que ens han acompanyat amb la ponència:

Museu Europeu del Bosc: la perspectiva des de la bioeconomia

Sr. Inazio Martínez de Arano, director d'EFIMed (European Forest Institute, oficina regional de la Mediterrània)

Dr. Martí Boada, responsable del projecte Museu Europeu del Bosc. ICTA-UAB.

Dra. Roser Maneja, investigadora de l'ICTA i membre del grup de recerca que dirigeix el Dr. Boada.


Inazio Martínez de Arano, Director d'EFIMED (European Forest Institute, oficina regional de la Mediterrània) des del juny de 2013. Anteriorment va ser President Executiu de la Unió de Silvicultors del Sud d'Europa (USSE), on va participar en l'anàlisi de l'evolució de les polítiques relacionades amb els boscos a nivell europeu i mundial, i en l'avaluació dels efectes potencials de les polítiques i regulacions sobre els boscos i el sector forestal mediterranis i de l'Atlàntic Sud.
Va ser el coordinador de la unitat d'investigació forestal i investigador a l'Institut Basc d'Investigació Agrícola (NEIKER), així com professor universitari a la Universitat de Concepción, Xile.
Com a President de l'Institut Europeu de Boscos Cultivats (IEFC), va participar en la creació de l'Oficina Regional de l'Atlàntic Europeu, EFIATLANTIC.


Martí Boada i Juncà:  Geògraf, naturalista i doctor en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Professor titular i investigador del Departament de Geografia de la UAB i de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals  (ICTA)
Membre del Comitè Espanyol del PNUMA (Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient),
Membre de la Comissió de Comunicació i Educació de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura)
i membre del Fòrum Global 500 de les Nacions Unides, institució que l’any 1995 li va concedir el Premi Global  i que va rebre de mans de Nelson Mandela a Pretòria, Sudàfrica.
Ara mateix és el responsable del projecte Museu Europeu del Bosc.


Roser Maneja Zaragoza
Doctora en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona i actualment investigadora postdoctoral a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), principalment fent recerca en els camps de l'educació ambiental, la comunicació i la divulgació científica i en el monitoratge d'indicadors socioecològics. Forma part del grup de recerca que dirigeix el Dr. Martí Boada sobre Conservació, Biodiversitat i Canvi Global a l'ICTA i del grup de recerca consolidat en Geografia Aplicada del Departament de Geografia de la UAB.
Professora del màster internacional en Estudis Interdisciplinaris en Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social que ofereix l'ICTA-UAB, assignatures de Canvi Global i d'Anàlisi i Gestió d'Espais Naturals Protegits.
He realitzat nombroses ponències de divulgació científica i posseeix publicacions a nivell internacional i nacional.

 

Per l'esquerra, els ponents Roser Maneja, Inazio Martinez de Arano, el president del Cercle Joaquim Deulofeu i Martí Boada.

Roser Maneja

Per l'esquerra, l'alcalde de Sant Celoni Joan Castaño, Roser Maneja, Inazio Martinez de Arano, Joaquim Deulofeu, Martí Boada i Montse Guitart.

 

 

© Copyright 2011

Telf: 93 848 5260

cercle@baixmontseny.net