Diari de la I Setmana Bosc i Societat 2015

 


La primera edició de la Setmana Bosc i Societat ha estat plena d'activitats de tipologies ben diferents que han servit per apropar el món forestal a la societat. Si una cosa hem aprés de la Setmana és que el bosc, i el que aquest significa, pot ser explicat i expresat de formes diverses: Concerts, jornades tècniques, excursions, xerrades o exposicions han fet un homenatge a una peça tant important del nostre entorn.

La Setmana Bosc i Societat ha estat relatada minut a minut a través de les xarxes socials Facebook Twitter.

Concerts i espectacles

 

Un dels puntals de la Setmana Bosc i Societat han estat els concerts i espectacles musicals i poètics amb el bosc com a referència. El concert inaugural va acollir a més de 300 persones als jardins de la Rectoria Vella, un espectacle anomenat Sona a bosc, interpretat exclusivament per instruments de fusta. Un nombre similar de persones va ser testimoni de l’energia de l’Orquestra del bosc, en l’espectacle de clausura de la setmana. Els altres tres espectacles,Monts de llegendaFlama de bruc Mots de Monts, van congregar a un bon grapat de persones que van gaudir de les llegendes i els poemes sorgits del nostre entorn.

Més informació

Exposicions

Les exposicions que s'han realitzat han estat 'Els comerços es vesteixen de bosc' a les botigues de Sant Celoni i l'exhibició 'Pinyes del món' al carrer Major de Dalt.

Més informació

Xerrades i tallers

Durant la Setmana s'han fet diverses xerrades i tallers de diversa tipologia. Des d'una visió del bosc a través de la perspectiva del fotògraf Àlex Alonso, fins a un xerrada sobre el futur dels nostres boscos a càrrec de Martí Boada.

Més informació

Jornada tècnica: Els boscos. On som i cap on anem

El dijous 1 d'octubre va tenir lloc a la sala Bernat Martorell la jornada tècnica Els boscos. On som i cap on anem, en la que 13 especialistes del món forestal i acadèmic van presentar-nos el futur dels nostres boscos des vessants i punts de vista diversos com el de la gestió forestal, l’economia, l’ecologia, la innovació, la tecnologia o els riscos dels incendis, entre altres.

Més informació

Mostra de treballs de bosc

 

La Mostra de treballs de bosc, celebrada el diumenge 4 d'octubre, va reunir a 10 empreses i entitats dels sector forestal, així com un bon grapat de professionals i curiosos. Els expositors, no només van explicar a què es dediquen sinó que també van fer demostracions dels oficis de bosc, els més actuals i moderns, i també, els tradicionals. En primer lloc, i davant de la importància de la gestió correcte dels boscos es va fer una demostració d'estassa, aclarida i desembosc. A més, també es va explicar com es fa el carbó de la forma més tradicional.

Més informació

 

Excursions i passejades

Durant la primera edició de la setmana es van fer excursions i passejades pels nostres boscos i fins i tot sortides fora del Baix Montseny com la de Pedró de Tubau al Ripollès.

Més informació

 

 

© Copyright 2011

Telf: 93 848 5260

cercle@baixmontseny.net