Llibre El parc natural del Montseny, de Martí Boada i Teresa Romanillos

El parc natural del Montseny, textos i fotografies de Martí Boada i Teresa Romanillos, amb el patrocini entre d'altres, del Cercle econòmic i social Baix Montseny. Editat per VIENA, Barcelona, 2014.

Textos en català, castellà i anglès.

El Montseny és un exemple de paisatge en què el combinat de natura i presència humana ha generat un espai sòcio-natural dels més rellevants i singulars del país. El llibre repassa els diversos ecosistemes que s’hi poden trobar i les activitats humanes que hi tenen lloc, i explica com qualsevol canvi en aquesta interacció, encara que pugui semblar insignificant, amb el transcurs del temps desencadena canvis rellevants.

Notes dels autors:

Com deia Jordi Baiget, poeta i amic: "Montseny, Montsenyal, sigues senyal de cultura i respecte".

... el paisatge no és estàtic; es modela amb la mà i la mirada dels humans que en gaudim i que hi vivim ...

Partint sempre d'una base rigorosa i amb un treball de camp de més de tres anys, ens mou la voluntat de regalar, des d'una mirada científica i alhora artística, un desevall d'imatges que mostrin aquest Montseny, ric i divers com pocs. Colors, formes, monuments naturals, arquitectura popular... tot plegat una torrentera de sensacions i un esperit conmogut davant de tanta bellesa. Una bellesa inefable, inabastable, manifestació de la magnificència i l'esplendor de la natura.

L'objectiu d'aquest treball, modest i convençut, ha estat oferir la nostra mirada en format llibre, per compartir-la. Aquesta bellesa d'uns instants, d'uns indrets, d'unes formes d'expressió d'una natura tan generosa que, tal com deia Goethe, "en regala en escreix el que nosaltres, els humans, li arrabasem de males maneres". en el cas del nostre estimat massís, sembla que hem estat a temps de salvaguardar-ne les formes més rotundes de qualitat paisatgística... les respectarem?

 

Sant Celoni, novembre 2014

© Copyright 2011

Telf: 93 848 5260

cercle@baixmontseny.net