Sortida lúdica al Tagamanent (12.07.15)

 

El diumenge, 12 de Juliol, un grup de 18 membres i amics del Cercle Econòmic i Social  Baix Montseny vam desplaçar-nos al Pla de la Calma per gaudir d’una jornada complerta a base de natura, gastronomia i cultura. Jornada inoblidable.

De Sant Celoni a Coll Formic i d’allà fins al centre del Pla de la Calma, al peu del Tagamanent.  Caminada matinera i menys dura del que semblava fins al turó amb una bona ullada a la capella restaurada i indagacions sobre la localització de la cova de la Mare de Deu que va ocupar una bona estona als més agosarats. Tornada a la Masia Restaurant Bellver reposant de la pujada i baixada i esperant l’hora de dinar. Un menú molt complert i variat, amb productes de qualitat molt ben elaborats. Els postres, molt casolans i excepcionals.  L’ambient a taula molt distès i agradable, com és natural en tota trobada d’amics.  A dos quarts de cinc en punt, visita al Museu ca l’Agustí, una antiga casa senyorial de pagès amb més de mil anys d’antiguitat però ambientada a l’any 1803, amb tot el mobiliari, estris de treball, de cuina, instal•lacions per rentar, capella a l’habitació principal, gran saló menjador i galeria a l’exterior. Tot molt ben explicat pel responsable del conjunt.

Tagamanent amb la seva capella, Masia Bellver i Museu ca l’Agustí.

Si el poeta ens transmet el missatge de llar i de pàtria mitjançant els mots, és a través de les imatges d’aquestes tres belles ametistes aplegades al bell mig del Pla de la Calma que ens vam apropar al coneixement dels nostres avantpassats, no tant llunyans. Com treballaven, cuinaven, com vivien i es relacionaven.  Persones arrelades a un paisatge extraordinari fet d’espais i de silenci amb el Tagament presidint la contrada.

Per la majoria de nosaltres va ser tot un descobriment. I tindrem un record molt marcat d’aquesta jornada, juntament amb els petits fets accessoris que comporta qualsevol excursió: la polseguera de l’anada, la petita delicatessen de la cervesa abans de dinar després de baixar del Tagamanent i la punxada al neumàtic dels nostres amics de Breda que va comportar una frenètica activitat col•lectiva. I com a rerefons, la gran munió de vehicles a Coll Formic amb motiu del clàssic Aplec de Matagalls.


Narració de Pere Tarridas

© Copyright 2011

Telf: 93 848 5260

cercle@baixmontseny.net