Sortida lúdica a Breda (07.10.12)

El diumenge 7 d’octubre els membres del Cercle Econòmic i Social Baix Montseny van visitar el Monestir de Sant Salvador de Breda, acompanyats de Lola Vilà, guia local, qui els va oferir una visita guiada pels diferents espais del centre històric de la vila.
Cal destacar, en primer lloc, la visita a l’església gòtica de Santa Maria de Breda, que data dels segles XIV-XVI  també anomenada  “la Catedral de la Selva”. Es va accedir al campanar romànic del segle XI, que és el monument més antic de la població i gaudir d’una vista panoràmica de Breda. Des de dalt del campanar en Josep M. Panareda feu una breu explicació geogràfica de Breda.
Desprès es visità l'ala nord de l’antic claustre romànic, i posteriorment el pati de l’Abadia, un recinte medieval del segle XV que es troba en perfecte estat de conservació gràcies a una restauració feta als anys 80.
Seguidament es visità el Centre Cultural “Els Forns”, un espai on la terrissa i els forns moruns són els protagonistes, atesa la llarga tradició terrissaire de la vila que data del segle XV.
Més tard es feu un record a Mn. Pere Ribot, sacerdot i poeta del Montseny, davant del bust situat al davant de l'església. L’historiador local Andreu Pujol, que n'ha escrit una biografia, en feu una explicació.
Per acabar es visità el Museu Aragay on el Dr. Xavier Castanyer, que acaba de realitzar una tesi doctoral sobre aquest ceramista, va oferir una xerrada magistral sobre la seva vida i obra.
La diada s'acabà amb un dinar a casa d'en Jordi Pujol Alemany.

© Copyright 2011

Telf: 93 848 5260

cercle@baixmontseny.net